Warning

2015.12.22 16:55

A miskolci Warning! zenekar 2015. márciusában kezdett el koncertezni. Stílusuk a kaliforniai punk és a rock'n'roll keveréke, mindkét stílusból fellelhetünk fontos elemeket a zenéjükben. Tagjai: Francuz Ádám - dobos, Hamar Dezső Dávid - basszusgitáros, Kenyeres Tamás – szólógitáros, és Tizedes Zoltán – ritmusgitáros és énekes.

Az első sikerek

Amikor februárban ez a felállás megalakult, egy hónap alatt annyit fejlődött a zenekar, hogy el tudtunk kezdeni koncertezni, így 2015. március 14.-én lezajlott az első fellépésünk a Grizzly Music Pub-ban Miskolcon. Ez után több lehetőségünk is adódott, így áprilisban már négy koncertet is adhattunk. Az első bulik után kezdték egyre többen megismerni a zenekart, kaptunk pozitív visszajelzéseket, ezért több új számot írtunk, és távolabbra is elindultunk koncertezni, mint például Nyíregyháza, Szomolya, Rudabánya, Budapest, és még sorolhatnánk. Ezen kívül több iskolai felkérést is kaptunk, ahol nagy örömmel hallgattak minket mind az általános iskolások, mind gimnazisták, többször akusztikus formában.

Napjainkban

A zenekar idén jelentkezett az országos Ki Mit Tube tehetségkutató versenyre. A selejtezőn egy angol szövegű számmal, indultunk, de mikor továbbjutottunk, a középdöntőre már magyar nyelvű számmal neveztünk. A versenyen a több száz nevező között az 51. helyen végeztünk. Valamint a nyár végén elkezdtünk dolgozni egy demo lemezen, amit december 22-től 27-ig fogunk megosztani a közönséggel a Facebook oldalunkon. A lemez a Breakdown címet kapta és hat szám szerepel a korongon. Van köztük tömény punk-rock, pattogós rock’n’roll, és lazább, blues hatású szám is.

 

A napokban léptünk fel Budapesten a Dürer Kertben, ahova kedves barátaink, a The Scarlet, kalóz-punk zenekar hívott meg minket. Itt rengeteg élményt, tapasztalatot szereztünk, megismertünk új zenekarokat és reméljük, hogy lesz még ennek folytatása.

 

A jövőről

A továbbiakban is szeretnénk folytatni a zenekart jó sokáig, koncert téren pedig kicsit messzebb merészkedni az ország minden pontján. Efelé már megtettük az első lépést, ugyanis szervezőben van egy erdélyi turné is. Továbbá szeretnénk kiadni egy nagylemezt jövő nyáron, erre valószínűleg nagy hangsúlyt fogunk fektetni a továbbiakban.