The Involution zenekari bemutatkozás és Who Cares the Trends? kislemez bemutatása!

2016.10.08 10:05

2001-2006-ig DetoxBojz, innentől The Involution néven tevékenykedünk. A jelenlegi felállás 2003 óta változatlan. Az évek során rengeteget koncerteztünk, főként a fővárosban és fellépői voltunk olyan rendezvényeknek, mint a 2007-es Sziget Fesztivál, vagy a 2008-as Rockmaraton.

 

Több demó után 2010 tavaszán jelent meg a zenekar első nagylemeze, melyhez a Souls for Sale című nótához videoklip is készült, majd 2014-ben újabb, 3 számos kislemezzel jelentkeztünk. 2016-ban a Who Cares the Trends? EP a csapat legutóbbi mérföldköve, karcoló hangzással és lendületes dalokkal. (Minden számot meghallgathatsz a zene menüpontra kattintva.)

 

Igyekszünk minél több stílust és hatást belevinni a zenénkbe, így jóformán minden dal különbözik a többitől. Bár Magyarországon ez garancia a sikertelenségre, minket a zenélés öröme és nem a sztárság utáni vágy hajt. Olyan srácok vagyunk, akik szerint egy nóta zenéje fontosabb a szövegénél - és annak nyelvénél (!) -, akik nem parádéznak a világot jelentő deszkákon, csak egyszerűen teszik a dolgukat. Szeretünk provokatívak és gondolatébresztőek lenni, de színpadiaskodás helyett inkább a magunk szerény módján.


 A lemez alap koncepciója, hogy a trendekkel szembemenve nem egy rakás egyforma stílusú dalt vettünk föl, hanem 5 elég különböző számot. A nyitó nótát, a Fallout-ot az azonos című videojáték ihlette mind zenében, mind szövegében. Az EP "sláger száma", a Lullaby, ahol a zene jókedvű lazaságával teljes kontrasztban áll a borongós és súlyos szöveg. Egy elvált édesapa szemszögéből mutatja be, milyen az, mikor az ex minden vagyonodból kiforgat és csak kéthetente láthatod a gyerekeidet. A sorban harmadik Spear Shaker megint "valami teljesen más". A katonás, modern metal alapokra írt zene mellett a feszes szöveg egy sokkot kapott frontkatona és a parancsnoki bunker biztonságából, rádión vele üvöltöző tiszt párbeszédéről mesél. A Wasted a zenekar múltjába visszatekintő, alig 2 perces grunge őrület. Egy olyan buliba kalauzolja a hallgatót, ahol rendesen szét vagyunk csapva és nem érdekel más csak a féktelen tombolás. Végül a Ballad of a Drama Queen egy igazai "széles terpesz rock'n roll". A súlyos stoner riffekre írt szövegben egy hisztérikával való képzeletbeli szakítás története jelenik meg.