Subcortic - Bemutatkozik a székesfehérvári zenekar és pár szó a hamarosan megjelenő lemezről!

2017.10.06 09:19


 

A történet:

A Subcortic (dark) metál zenekart Győry Attila (Atesz) gitáros, zeneszerző és Horváth Dániel (Haldar) énekes, dalszövegíró alapítják 2015 telén, Székesfehérváron. Háromnegyed évig csak kettőjükből áll a zenekar és elkezdenek dolgozni a zenekar első nagylemezének (Addicted To Darkness) anyagán.
2016 őszén Atesz és Haldar, úgy döntenek, hogy a meglévő dalokra építve teljes létszámúvá alakítják a Bandát és elkezdenek felkészülni az album stúdiós felvételeire. Nagyon hamar össze is áll a teljes zenekar és megkezdődnek az intenzív próbák valamint a felkészülés a stúdiós munkákra. A hangszeres felvételek 2017 áprilisában kezdődnek el az érdi Nortyx Stúdióban, Tóth Péter (Pepe) hangmérnök vezetésével. A stúdiózás alatt Oláh Gergely elhagyja a zenekart és helyét Borzas Zoltán (Dwarf) veszi át. A Banda 2017 júniusában fejezi be a hangszeres és énekes felvételeket, azóta pedig a felvételek utómunkálatain dolgozik. A bemutatkozó lemezük megjelenését 2017 őszére tervezik.

A lemezről:

A lemez 13 alkotást fog tartalmazni, nagyon változatos tartalommal és hangvétellel.
Az albumon éppúgy találhatunk majd lírikus szerzeményt, mint karcos és tempós, dinamikus vagy éppen vontatottabb alkotásokat, és egy instrumentális dal is előkerül. A lemezt egységesen a sötét hangulat, a változatosság, valamint a tartalmas dalszövegek jellemzik, melyek ezúttal (1 dal kivételével) angol nyelven íródtak. Ha a zenekar stílusát más bandákhoz kellene hasonlítani, akkor talán a Moonspell, Paradise Lost zenéje az, ami szóba kerülhet, illetve a 90’-es évek súlyosabb metálzenéit lehetne még említeni, ami jelentős mértékben hatással volt az alkotókra.

Koncertek:

A zenekar a koncertezésbe is belekezdett, úgyhogy hamarosan jó eséllyel feltűnnek majd az ország valamennyi ismertebb rock kocsmájában, koncert helyszínén, hogy zenéjükkel megörvendeztessék a Nagyérdeműt...És a Metál Isteneket!

Tagok:

Tóth László [Laci][basszusgitar]
Horváth Dániel [Haldar][ének]
Kulcsár Ádám [Tik-Tak][dobok]
Borzas Zoltán [Dwarf][gitár]
Győry Attila [Atesz][gitár]

Kontakt:

contact@subcortic.com
www.subcortic.com
www.facebook.com/subcortic