Ribogzi - 2015-ös album bemutatója 2017-ben! Gyere Ki A Hóra

2017.12.22 17:31

 

2004-ben alakultunk hard rock zenekarként, blues, punk, heavy metal és trash elemekkel is kísérletezve. Annyira underground vagyunk, hogy ritkaságszámba megy, ha feljövünk a felszínre! Első lemezünk sikere és megturnéztatása közben írtunk pár dalt, de ezeket már nem tudtuk felvenni, mert énekesünk külföldre költözött, azóta (és még egy darabig) virtuális zenekar vagyunk.

 

2015 végére az említett dalokat összekalapáltuk, több helyszínen felvettük, Peti András keverte, majd megjelent a 7 tracket tartalmazó Gyere ki a hóra EP, ami 5 stúdiófelvételt és 2 ritkaságot tartalmaz. A borítót Gyalus Adrienn képregényrajzoló (https://adri.dzsembori.hu) készítette.

 

 

A számokról

A film csak forog arra mutat rá, hogy a média által okozott függőség a szennyes tartalmak iránt elvonja az emberek figyelmét a való élet dolgairól. Manapság az emberek a szabadidejüket nem a családjukkal vagy a természetben töltik, valami hasznos elfoglaltsággal, hanem betespednek elektronikai eszközeik elé.
A Gyere ki a hóra egy nagy tévedésről szól, amit meggondolatlan agresszió okoz. Egy fickó, akit nem hagynak békén, verekedést provokál, majd amikor látja, hogy az ellenfél jóval nagyobb nála, inkább megpróbálja poénnal elvenni a dolog élét.

A Bárcsak vak lennék egy kilátástalan szerelmi vallomás. Ne felejtsük el soha, hogy a belső értékek és a tiszta érzelmek legalább olyan fontosak, mint a külső (sőt).
Az Ami itt van bennem személyes dal, az énekes meséli el, hogy milyen érzelmi hatásokon ment keresztül csecsemő korától napjainkig; világmeglátását, zeneszeretetét hallhatjuk.

A Van, de nem adok az emberek fösvénységét és a mások kihasználását mutatja be, egy pörgős, kurta trash zúzás. Irigység, kunyerálás, kaotikus veszekedés, káromkodás.

 

 

A lemezen helyet kapott egy demó (Szürke délután) is, illetve egy élő felvétel (Köszi), melyet Kecskeméten vettünk fel, ahol a Védett Férfiak dobosa segített ki minket, mert az akkori dobosunk nem ért oda a koncertre egy fizikaverseny miatt.

 

A felvételeken Sebők Sándor énekel és gitározik, Turánszki Csanád gitározik és vokálozik, Molnár MuZ Gábor basszusgitározik, és Szabó Bence dobol. Vendégek: Wéber Zoltán ének (1), Kasi Martin dob (5), Doby Viktor (7). További vokálok: Wéber Zoltán, Kőszegi Ádám, Olariu Péter, Ubornyák Ágnes.

 

Facebook: https://www.facebook.com/ribogzi
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5burcSwzNSWkgaBILP03r9
Youtube: https://youtube.com/ribogzi
Web: https://www.ribogzi.hu