Red Swamp - Albumpremier, új klip és országhódító turné szeptembertől!

2016.09.18 10:15

A budapesti, stoner-sludge metálban utazó RED SWAMP ismerős lehet azoknak, akik figyelemmel kísérték a hazai metál színtér történéseit. A srácok még tavaly decemberben 3 számos EP-jük dalaival elhódították az A38 Talentométer fődíját. Utána nem sokkal kiadtak még egy új dalt (The Animal) és egy atom klipet a Tiszassippi c. dalukhoz (https://bit.ly/2cfNdbr), közben pedig turnéztak az Omega Diatribe-bal és a Dungaree-vel itthon és a szomszédos országokban, valamint többször játszottak Budapesten a Dürer Kertben, egy alkalommal az amerikai Karma To Burn előzenekaraként. A fesztiválszezonból is kivették a részüket: a Rockmaratonon igazi lelkesedéssel fogadták őket a bulizni vágyók, akiket istenesen megmozgattak (https://bit.ly/2bRYbQD), majd az EFOTT-on is szó szerint sárba döngölték a fesztivált.
 
Kicsit több, mint egy éves fennállásuk eredményeként szeptember 21-én fogják bemutatni első nagylemezüket, melyen 10 dal szerepel majd és melynek címe stílusosan Tiszassippi lesz. A lemezt az a svéd Jens Bogren mastereli, akit nem sokaknak kell bemutatni: többek között a Soilwork, az At the Gates, az Arch Enemy és még sok más nívós zenekar anyagán dolgozott már a mester. Az albumon helyet kap az első EP 3 dala és a korábban említett The Animal teljesen újramasterelve, valamint 5 vadonatúj dal, melyek azt a fejlődést képviselik, amin a zenekar az utóbbi egy évben ment át, és előrevetítik azt az irányt és stílust, amit a banda a továbbiakban is magáénak vall: húzós, súlyos groove-okkal és riffekkel, valamint megkapó énektémákkal teli lemez várható, ami reményeik szerint minden eddigi és jövőbeli rajongó kedvence lesz.
 
A nagylemezt az egyik új dalhoz, a “Bitter Paradise”-hoz készített videoklippel vezeti elő az ötösfogat egy online premier keretében szeptember 14-én (https://bit.ly/2bD8Ihk). Egy gyorsabb, igazi bulizós stonermetál nótáról beszélünk, a klip pedig nyomon követi a srácokat, ahogyan állomásról állomásra, minden energiájukat bevetve röfögik a tonnás témákat a nagyérdemű arcába.
 
Érdemes felkészülni rájuk az év további részében is, hiszen 15 állomásos turnéra indulnak a grunge-os stoner rock-ot játszó Dungaree zenekarral, akik szintén friss nagylemezzel jelentkeztek nemrég az Index.hu-n (https://bit.ly/2bKrUvF). A két banda - helyszínenként kiegészülve a hazai rockszíntér jó pár nagy zenekarával - bejárja szinte egész Magyarországot, valamint Ausztriában, Szerbiában és Romániában is tiszteletüket teszik majd. Ha igazi derékból bólogatós bulira vágytok, ahol a stoner rock és metál a főszereplő, valamint a megismételhetetlen, átizzadt (de nem izzadtságszagú), zsigeri zúzás és hangulat, akkor mindenképpen csípjétek el a srácokat az egyik állomáson.
 
Hivatalos weboldal: redswampband.com/