Rebel Voice - Bemutatkozik a kapuvári zenekar és pár szó a megjelent kislemezről!

2019.02.02 09:17


 

A zenekar 2016 őszén alakult Kapuváron. Nehéz beskatulyázni a zenekart műfajilag, de leginkább a klasszikus punk-rock vonal volt/van ránk igazán hatással (Ramones, Sex Pistols, The Exploited, Motörhead), de ugyanakkor a zenénkben fellelhetők hardcore-os, metal-os elemek is. 

A zenekar első koncertjét 2017 februárjában adta Kapuváron, azóta töretlenül akadnak felkérések kisebb-nagyobb rendezvényekre. Többször koncerteztünk már a Blues Company vendégeként, valamint 2018 nyarán felléptünk a VIII. Abda Rock Meetingen olyan zenekarok előtt, mint a Kárpátia, vagy a Pokolgép. 
A különböző magyar- és külföldi punk-rock együttesek feldolgozásai mellett már megalakulásunk óta dolgozunk saját dalokon is.

 2018 nyarán stúdióba vonultunk, hogy elkészítsük első, három dalból álló kislemezünket, amely „Indul a show” címmel 2019 januárjában látott napvilágot a világhálón.  Azt leszámítva, hogy szerepel azonos című dal a korongon, az EP címe valami új útnak a kezdetére utal, mivel ez első kiadvány egy komoly mérföldkő minden zenekar életében.



Röviden a kislemez dalairól Varga Csaba (gitáros, fő dalszerző), és Varga Bálint (basszusgitáros, dalszövegíró) szedte össze a gondolatait: 

Indul a show: 
Varga Csaba: Már a legelső koncertünkön is hallható volt. Legváltozatosabb dal a három közül. A hard rockos/heavy metálos torzítás nélküli intrót másik zenekaromnak, a Justice For All-nak szántam, de aztán úgy döntöttem, hogy ennek itt a helye, amúgy sem színtiszta punk ez a nóta.
Az utolsó refrén előtt eredetileg nem lett volna a gyors punkos rész, de valamivel felszerettük volna dobni még.
Varga Bálint: Rendkívül változatos felépítésű dal, tempó- és témaváltások jellemzik, fülbemászó refrénnel. Szövegét tekintve semmi mély filozofikus témát nem boncolgat, ez egy könnyedebb bulizós témájú nóta, arról szól, hogy nagyjából mit érzünk mikor színpadra állunk. 
 
Nem adjuk el:
Varga Csaba: Pörgős, rövid, lényegre törő. Elég sokat hallgattam Motörhead-et, hatása ennél a dalnál tagadhatatlan. Magára a zenekarra is nagy inspirációt gyakorolt Lemmyék munkássága.
Varga Bálint: Ez vitathatatlanul a legzúzósabb, legtempósabb nóta a lemezen. Ez a dal is több témából épül fel, pörgős kezdés, és már-már súlyos, metalos befejező riff jellemzi. A dal a meg nem alkuvás himnusza, arról szól, hogy hiába szólnak bele az életünkbe, hogy mit kell csinálni, mi a saját utunkat járjuk. 
 
Korán nő fel: 
Varga Csaba: Bálint szerzeménye. Nem csak a szövegét írta, hanem a zenéjét is. Laza, dallamos punk zene, társadalomkritikus dalszöveggel. Jó pár embernek a kedvence, akik járnak koncertjeinkre.
Varga Bálint: Ez az egyetlen olyan dal, ami már a Rebel Voice megalakulása előtt megíródott, de úgy gondoltuk illik a zenekar repertoárjába.  A szövege komoly társadalomkritikát fogalmaz meg a mai fiatal korosztály számára, jellemzően a felelőtlen szülők felelőtlen gyermekeiről szól, akik „nem érzik át, kinek is jár a hála.” A dalszöveg sajnos még ma is aktuális. 
A felvételek a kapuvári G-Point stúdióban készültek. 
A zenekar jövőbeli célja, hogy minél több helyre eljutva megismertesse zenéjét célközönségével, valamint minél több saját dalt írva maradandót alkotni a saját műfajában. 
 
Tagok: 
Vörös Gábor – ének
Márk Péter – gitár 
Varga Csaba – gitár, vokál 
Varga Bálint – basszusgitár, vokál
Kóbor István – dobok