PlaPhone - Öt emelt EP

2015.07.05 13:08


 

A kislemez számai körülbelül fél éve lettek készen. Az 5 emelet teljes mértékben Énekesünk Murányi Máté szerzeménye csak a hangszerelést raktuk mögé. A szöveg igazából azt írja le, ahogy haladunk előre a nagy betűs életben és végül több megrázkódtatáson keresztül eljutunk végül a tetőpontra. mindezt egy fiktív társasház szürreális ábrázolásán keresztül. A zenei kíséret is ezt követi le és az utolsó lágyabb betét tükrözi a megnyugvást.
A polip zene szempontjából teljesen közös szerzemény a szöveget szintén Énekesünk Murányi Máté írta. A szöveg a politikáról és annak kizsákmányoló mivoltjáról szól egy kicsit mesés környezetben elhelyezve. Poli(p)tikus szójátékból jött a cím.
A Látomás zenéjét Gitárosunkkal Tóth Attilával ketten szereztük és hangszereltük. A szöveg Tóth Attila egy korai verse, amelyben a saját temetését írja le az első sorból illetve röviden számot vet azokkal a dolgokkal amiket elért az életben és magával visz a sírba. A szám amúgy felépítésileg szonett formát követi.
A Gyönyörű című szám teljes egészében (mind zeneileg mind szövegileg) Tóth Attila szerzeménye. A szám egy hol gusztustalan hol kellemes élményeket hozó örök útitársról szól amellyel mindenki találkozik az élete során.
A kislemezt a Nortyx web & music Hangstúdióban vettük fel. https://www.facebook.com/nortyxhangstudio?fref=ts

Az album meghallgatható az alábbi linken: https://soundcloud.com/plaphone

Tagok:
Murányi Máté-Ének,Ritmusgitár
Tóth Attila-Szólógitár
Juriga Dávid-Basszuszgitár
Czimbal Domonkos-Dob


Elérhetőség: Plaphonband@gmail.com vagy a facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/PlaPhone/1058571060824568?ref=bookmarks