Overcast - Bemutatkozik a friss lemezes budapesti zenekar!

2017.01.29 10:56


 

Zenekarunk 1999-ben alakult, és egészen 2004 nyaráig igen mély nyomot vésett az akkori zenei underground rögös talajába. 
 
Első 7 számos kislemezünket "Rémálomvilág" címen 2003 tavaszán rögzítettük a Deja Vu stúdióban, azóta ezt az anyagot az igazán elvetemült gyűjtők féltve őrzött kincseként birtokolják.
 
2004 nyarán a zenekar úgy döntött, hogy nyugodni tér...nos ez nem sikerült. 2004 és 2006 között a mag WHY? néven borzolta tovább az idegeket, és turnézott egy jót a Kalapács zenekar vendégeként, majd egy időre leálltunk az ámokfutással.
 
2008-ban a két alapító Kispál Gábor és Novák Árpád újra OVERCAST név alatt kezdett el együtt zenélni, 2008 és 2012 között számos remek zenész megfordult a zenekarban, de a jelenlegi arculat 2012-ben kezdett letisztulni. Ebben az időszakban rögzítettük "Törjön szét" című kislemezünket, majd 2015-ben rögzítettük első "Kurvára Mindegy" nagylemezünket online terjesztésben. Az anyag híre futótűzként terjedt, így az újabb kényszerű tagcsere ellenére is új lendületet vett a zenekar.
 
Az aktuális "Mérged" EP 2017 Január 13-án jelent meg szerzői kiadásban, online terjesztésben. Az anyag ingyenesen letölthető a Soundcloud oldalunkról, és elérhető az összes ismert online zenei szolgáltató kínálatában.
 
Szeretnénk, hogy az új hanganyag a lehető legszélesebb körben eljusson leendő és új hallgatóságunkhoz. 
 
Kiadványaink:
 
 
Elérhetőségünk:
 

 

Tagok:
Novák Árpád - Ének 
Kispál Gábor - Gitár, vokál 
Bakó Ádám - Basszusgitár 
Tasos Nikosz V. - Dobok