Mesterséges Érzelem - Interjú a dombóvári zenekar múltjáról, jelenéről és a jövőbeli tervekről!

2016.12.04 17:00

A 2007-ben alakult dombóvári zenekarnak tettem fel néhány,  kérdést a múltról, jelenről és jövőről. Kérdésekre válaszolt, Göndöcs Viktor alias Viking a zenekar basszusgitárosa!

- Miért a Mesterségem Érzelem lett a zenekar neve és kinek a fejéből pattant ki ez a névötlet?
Mikor összejött az első felállás természetesen tanakodtunk, hogy milyen néven szeretnénk híressé, hírhedté válni. Több név is be került a kalapba, aztán egyet kiválasztottunk, mert jött az első koncert, talán néhány nap volt vissza és még mindig nem volt nevünk. Nem mondom meg mit választottunk, de egy nappal a buli előtt kiderült, hogy van ilyen nevű zenekar. Voltunk a bajban és akkor jött, hogy talán lehetnénk Vibrátor. De az kicsit közönségesnek tűnt így végül is ugyanaz lett a nevünk, csak picit finomabban.

- A nyár folyamán jelent meg a zenekar 3-ik nagylemeze, Mesterséges érzelem – 01 címmel. Mennyi időbe telt és hol vettétek fel a lemez dalait? Mit gondoltok, hogy sikerült a lemez?
A lemezt a Cett stúdióban vettük fel Komlón. Pontosan nem tudom megmondani mennyi időbe került, de "természetesen"roham munka volt! Egy pici a zenekarnak minden perc számít! A lemezt bemutatkozó anyagnak szántuk, mert nagy változások voltak a csapatban és ezt szerettük volna meg is mutatni. Innen megközelítve a kérdést beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Mostanra talán sikerült tudatosítani mindenkiben, hogy kik alkotják a csapatot és nekünk is kellett, hogy ebben a felállásban is tapasztalatokat szerezzünk egy stúdióban. Legközelebb már gördülékenyebben tudunk visszamenni!

- Készültök-e videó klippel vagy lyrics videóval a zenekar és az album további promóciójához?
Ehhez a lemezhez már nem készülünk semmivel, az energiákat az új anyag készítésére és a koncertekre fordítjuk. Persze apróbb dolgok mindig történhetnek.

- Mit gondoltok a zenei színtérről és szerintetek miért lett ennyire elfeledett a koncertre járni és inkább otthon tölteni egy estét ahelyett, hogy eltöltsenek egy jó estét az emberek? Mit, illetve min kellene változtatni egy zenekarnak és egy koncert helyszínnek, hogy többen látogassák őket?
Változatos. Van nagyon sok zenekar és így mindenféle akad közöttük...Ez egyszerre jó és rossz is. Az otthonmaradás fő okát abban látom, hogy az ember az internet segítségével mindent megtalál az otthonában már. Persze, ez nem így van, de tény, hogy kényelmesebb fotelból nézni az Iron Maiden-t a monitoron keresztül, mint elmenni, esetleg még utazni is egy hazai előadó koncertjére, aki pofátlanul esetleg még a belépőt is megvetetné... Természetesen megkönnyíti a koncertszervezést a lemez.! Keressük a lehetőségeket, de nagyon jó érzés, hogy már van, hogy keresnek is minket! A helyszíneknek mindig keresni kell a lehetőségeket, hogy becsalogassák a közönséget. A zenekaroknak meg járniuk kell az útjukat. Mi hiszünk abban, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét! Az élőzene egyediségében, ha hiteles tudsz maradni!

- Készültök-e valamilyen zenekari ajándéktárggyal a jövőben? 
Pólót mindenképpen csináltatunk, ez jelenleg tervezés alatt van! Régebben csináltattunk öngyújtót, karkötőt, mindenfélét!

- Mit terveztek 2017-re?
2017-ben, április 1én lesz 10 éves a zenekar, ezt picit természetesen szeretnénk megünnepelni. Egy új lemez tervben van, már vannak készen új dalok is, megyünk tovább!

- Hol találkozhat veletek legközelebb a Nagyérdemű közönség?
Legközelebb 2016. 12.10-én Kalocsán az Old Motors Pub-ban, 26-án Dombóváron a XXIV-ik Rockkarácsonyon és, hogy gyorsan kezdjük is el az új évet január 6-án Budapesten a Big Bike Pub-ban
...

Tagok
Ének: Szeghalmi Mónika

Gitár: Boczor Boczi Ervin
Gitár: Sebők Viktor
Dob: Nyisztor László
Basszusgitár: Göndöcs "Viking" Viktor