Lámpaláz - Nincs Szabály

2016.11.08 16:40


 

Ez az első lemezünk, ha úgy tetszik egy bemutatkozó anyag, ezért úgy gondoltuk, írunk rá mindenféle dalt, hogy mindenki találjon rajta olyat amit szerethet. 
 
A nyitó szám egy instrumentális dal. Az "Intro" címet kapta, koncerteken mindig ezzel kezdünk, és úgy gondoltuk ez tökéletes lesz a lemez nyitódalának is. Ezt a számot a két gitárosunk (Pünkösdi Dániel & Horváth Dániel) írta.
 


 
A "Rock n' Roll nélkül" című dalunk szövegét egy barátunktól kaptuk. Évekkel ezelőtt megírta, majd miután hallott minket zenélni, úgy gondolta mi vagyunk a megfelelő zenekar a megzenésítésére. A szöveget kicsit átszabtuk, átírtuk, a zenei alapot Pünkösdi Dani hozta hozzá egy próba alkalmával. Elkezdte játszani, a fő riffet, amire Marci elkezdett dobolni, aztán mondhatni a dal írta meg önmagát. Pár óra alatt kész volt.


 
 
Az "Élj már" című dal szövegét, az énekesünk, Kelemen Gábor (Kelep),a zene alapjait Pünkösdi Zoli (püki) írta, Megmutatta a gitárosoknak, ők színesítették, "helyre rakták" majd kb 2 próba alatt megszületett a kész dal.
Ez volt az első dal amit Keleppel közösen írtunk, Ő ugyanis 2014 decemberében csatlakozott a zenekarhoz. A dal arról szól, hogy bármi történik az életben, még ha néha nehéz is, menni kell tovább! 

 
A következő dal a "Kontraszt". Az első alkalom után, hogy élőben eljátszottuk hatalmas közönség kedvenc lett, és azóta is a koncertek kihagyhatatlan darabja. Picit "féltünk" tőle mert elég vegyesnek mondható, basszusintróval kezd, rap betétek, akusztikus gitár részek, ikerszólok színesítik, és a szöveg is - amit püki írt- eléggé szókimondó, odaszólós de szerencsére a közönség vette a lapot, és imádják. A dal egyébként arról a sok rossz dologról szól ami a világban történik. Éhezés, háborúk, stb. 



A lemez címűadó dalának választott "Nincs szabály" a második nóta volt amit ebben a felállásban írtunk. Egyszerű, szerethető, arról szól hogy amikor a színpadon állunk, és előttünk a közönség akkor tényleg nincs szabály. Mindenki csinálja azt amitől jól érzi magát, hiszen ezért jöttek ők is, mi is.


 
 
A lemez hatodik dala, a "Bízz és ne félj" egy lassú, romantikus, szerelmes dal. A szöveget püki írta, a zenét Pünkösdi Dani. Túl sokat nem kell róla mondani, összebújós, lassúzós dal. A közönség is és mi is szeretjük.


Az utolsó nóta a "Set me free" egy angol nyelvű dal. A szöveget püki a zenei alapot Horváth Dani írta. Eléggé húzós, "dühös" nóta. Koncerteken rendszerint megőrül tőle a közönség, aminek nagyon örülünk mert ez volt vele a célunk.



Tagok:
Kelemen Gábor (Kelep) -ének
Pünkösdi Dániel -gitár
Horváth Dániel (Danessz) -gitár
Holló Márton -dob
Pünkösdi Zoltán (püki) -basszusgitár
 
Stílus:
Rock, Hard Rock, Metal


Elérhetőség: www.facebook.com/lampalaz/?fref=ts