Kis Türelmet - Megjelent a Random Akusztik kislemez!

2017.06.05 13:30


 

A cím elég spontán jött, de elég jól tükrözi a keletkezési körülményeket. 
-A zenekar alapvetően „hangosan” szokott megjelenni. 
-Ez az ötlet nem is 100%-ban tőlünk származik. 
A helyi klubzenei élet zászlóshajójának számító Rocktárnak számos koncertlehetőséget és ismeretséget köszönhetünk. Innen indult az a szál is, ami Gyapival (Szabó Endre) összehozott minket.Eredetileg ő hozta az ötletet (ismerve a zenekar dalait) hogy csinálhatnánk egy akusztikus EP-t, mert szerinte jól állna nekünk egy ilyen jellegű felvétel. A Rocktár büféjében vettük fel a számokat  azzal a módszerrel, mint egy élő koncerten. Mindhárman egyszerre játszottunk, takjel nélkül. A második etapban készültek el a vokálok, valamint néhány dalba az elektromos gitáros részek. 
Néhány ötlet például konkrétan ott született, habár kész dalokkal érkeztünk, valahogy mégis megmozdult bennünk valami…  és működött.
A borítóval gondban voltunk. Eredetileg grafikát szerettünk volna, de végül a fotó mellett döntöttünk. A beállítás és a látvány Csíbor (Bertus Tibor- basszusgitár) ötlete volt. Sok lehetséges helyszín megfordult a fejünkben végül szülőfalunk, Fülöpjakab szélén találtuk meg az ideális területet. A fotók Berci (Kovács Szabolcs, Hírös Fotó) keze és szeme munkáját dícsérik.
Szóval így állt össze ez a történet, ami talán jól reprezentálja, hogy az alulról építkező, alacsony költségvetésű zenekarok is, kellő lelkesedéssel és azonos hullámhosszon lévő segítőkész emberekkel karöltve le tudnak tenni egy ilyen anyagot az asztalra.
Büszkék vagyunk rá, sokat dolgoztunk rajta, de megérte.