Katlan Interjú

2015.09.30 15:18


Köszönöm a válaszokat Tar Ákosnak! 

- Mikor és hogyan alakult meg a zenekar?

 

Először is köszönjük a lehetőséget, hogy bemutatkozhatunk.

 

Tehát a zenekar: 2012 októberétől számoljuk a létezésünk. Miután kiléptem az előzőből, kezdem el szervezni. Dezs így lett a ritmusgitáros, mert már az előzőben is zenéltünk együtt. Aztán szépen lassan (nagyon lassan) teljes lett a zenekar. Öten vagyunk. Tóth István énekes, Varga Dezső – Dandár Gábor gitárosok, Kozma Gergely András dobos és én Tar Ákos basszusgitáros. Nincs nagy sztori.


- Zenéltetek-e már korábban más zenekarokban?

 

Mindannyian. A dobosunk például egy Rammstein tribute-ban. De a szólógitáros Gábor és az énekes István is zenélt. Mint fentebb említettem Dezzsel mi közösen is téptük a húrokat. Stílusban talán az a zenekar állt a Katlanhoz a legközelebb.


- Tavaly nyáron amikor elérhető lett "A Gonosz" című számotok szerintem sokan azt hitték, hogy egy esetleges demó lemez kiadásán gondolkodtok, de azóta nem sok változás történt. Hamarosan lesz majd 3-4 számból álló demó lemezetek vagy valami nagy dobásra készültök?

 

Tervek vannak, csak időnk nem volt és a technika is közbe szólt. A Gonoszt Gábor jegyzi, mint producer, rengeteg munkája volt vele. Jelenleg a feltételek megint adottak. Idén már biztos nem lesz semmi ilyen. Inkább azt mondanánk, hogy jövő tavaszra készülhet el egy 3-4 számos demo anyag. Lehet a Gonosz is újra lesz véve, mert időközben lehangoltunk.


- Hogy gondoljátok a tavaly felállított célokat sikerült már elérni vagy túl is szárnyaltátok?

 

Az első koncertünket tavaly októberben adtuk. Ez 2012-höz képest elég soká volt, de mint mondtam nagyon lassan állt össze a zenekar. Nehéz megfelelő embereket találni. Aztán novemberben megint volt egy fellépés. Ezek még csak 25 perces megmozdulások voltak, ezért úgy fordultunk rá az idei évre, hogy bővítsük a felhozatalt, akár úgy is, hogy nem vállalunk fellépést. Ez be is jött, kettő volt összesen. :D Tehát nem sokat láttak minket a ’’rajongók’’, de közel duplájára nőt a játékidőnk. Vannak saját szerzemények és plusz feldolgozások is, amiket lassan azért majd igyekszünk elhagyni.


- Mik a tervek 2016-ra még akkor is ha az őszi szezon még hátra van?

 

Jövőre tudatosabban akarunk koncertezni. Úgy értem, hogy jó előre gondolkodva és leszervezve a bulikat. Tervezzük, hogy kilépünk Debrecenből is. Igazából illő is lenne már. Gergő dobosunk a fővárosban él/tanul/dolgozik, szóval szóba is került, hogy menjünk oda is. De az pénz meg logisztika kérdése, tehát mindenképpen valami olyan buli kell, amire megéri befektetni. De a megyében mindenképpen mozogni kellene egy kicsit.


Aztán, mint fentebb említettem szeretnénk hangzóanyagot is, hisz ez minden zenész álma a sok, telt házas koncert mellett. :D


- Hol lehet legközelebb találkozni veletek?

 

Egyelőre nincs leszervezve semmi, de amint lesz értesülni fog mindenki róla.