INNISTRAD - Interjú a komoly terveket szövögető soproni zenekarral!

2017.03.06 10:55

Az INNISTRAD metal zenekar 2016 áprilisában Sopronban alakult, baráti társaságból. A zenekar négy tagja játszik még egy másik, szintén soproni Hard Rock csapatban. (Sanctum of Souls) Mivel mind a négyen szeretjük az extrémebb zenéket is, ezért egy másik dobossal kiegészülve megalapítottuk az INNISTRAD zenekart hogy kiélhessük a brutális oldalunkat is, párhuzamosan működtetve mind a két bandát.


 

- Mikor és milyen körülmények között alakult a zenekar?
Az Innistrad zenekar 3 tagja zenélt a Sanctum Of Souls nevű soproni Hard Rock zenekarban. Plank Attila gitáros szeretett volna extrémebb Metal zenét is játszani, ezért úgy gondolta, hogy dalokat ír és feljátssza magának az otthoni kis stúdióban. Ez az ötlete a basszusgitáros Zolinak és Ádámnak is tetszett és mivel ők is szeretik a keményebb vonalat csatlakoztak hozzá. Az egyszemélyes projekt zenekarrá változott. Zoli hozta munkatársát Rácz János (Bonit) és Attila a barátját Unger Jánost kérte fel az énekre. Így jött létre a zenekar.2016, áprilisában. A zenekar tagjai: Unger János ének – Plank Attila gitár vokál – Lőrincz Ádám gitár – Lőrincz Zoltán basszusgitár – Rácz János dob.

- Honnan jött a zenekari név?
A zenekar neve egy otthon talált horror kártya játék egyik lapjáról jött, a pokol egyik bugyrát jelölte a kártyán ahol mindenféle vámpír, zombi, démon és gonosztevő lakozott.




- Milyen tervel, tervekkel alakult meg a zenekar?
Első hetekben hónapokban nem voltak komoly terveink, csak zenélni szerettünk volna, zúzni egy jót, baromi hangosan a próbateremben. Aztán az első fellépésünk olyan jól sikerült hogy eltökéltük szeretnénk további koncerteket is.

- 2016 év végén az a megtiszteltetés ért benneteket, hogy elő zenekara lehettek a Moby Dick zenekarnak. Mesélnél egy kicsit a rendezvényről?
Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az első koncertünkön sok soproni zenész barát is eljött és megnézett minket, Smicit is meghívtuk a Moby Dick zenekarból. Tetszett neki a hozzáállásunk a zenéhez valószínűleg a produkció is, így a felkérésnek, hogy az év végi soproni Moby Dick koncerten játszunk, óriási örömmel tettünk eleget. A koncerten baromi jól éreztük magunkat, videó felvételt is készítettünk és mint látszik a közönség is elfogadta a zenekart. A hangulat eszméletlen volt. A bulink után pedig egy jót zúztunk a Moby Dick koncertjére.

- Szerintetek milyen esélye van egy friss zenekarnak bemutatkozni egy olyan zenekar előtt mint akár Ők? Jó lehetőség vagy túl magas a léc?
Egy olyan szintű zenekar előtt mint a Moby Dick bemutatkozni egy amatőr bandának mindig óriási kihívás, egyben lehetőség. Egy komolyabb nézőszám előtt amit saját bulikon lehetetlen összehozni, hatalmas élmény egyben para is. Az hogy miként viszonyul egy olyan közönség a zenénkhez akik akkor látnak először, az mindig kérdőjel. De sikerült megugranunk ezt az akadályt és a Facebook oldalunkon is megnőtt a látogatottság a buli után.




- Mik a terveitek a 2017-es esztendőre? Lemezkiadás vagy koncertezés 1 vagy több zenekar társaságában esetleg mindkettő?
A 2017-es évre a legfontosabb tervünk a stúdiózás, amit június elejére tervezünk.5 dalt egy Ep.-t szeretnénk felvenni a soproni MD. Stúdióban Smicinél.Új dalok írása. Aztán szeretnénk az ország más részeiről is barátságot kötni zenekarokkal és csere koncerteket játszani. Volt aki minket keresett meg ezzel és mi is egy zenekart. A debreceni Heartkiller zenekarral ősszel van tervben egy soproni koncert. A dobosunk pedig a Kazah zenekarral van barátságban, velük is szeretnénk játszani. De szívesen vennénk minden meghívást az ország területén és mi is szívesen vendégül látnánk másokat. Az egész csak szervezés kérdése.

- Eddig 3 koncertfelvétel került nyilvánosságra, terveztek-e még többet megjelentetni?
Több dalt is felvettünk a 2016. decemberi koncerten elfogadható minőségben, szeretnénk még legalább két dalt kitenni az oldalra. Ha van rá lehetőség.

- Zenekari kiegészítők, pólók, levonókat terveztek-e?
Ha elkészült az Ep. Mindenképpen szeretnénk CD lemezt is nyomni, mi már csak ilyen régi módiak vagyunk. Természetesen letölthető formátumban is elérhető lesz az anyag. Ezek után szeretnénk pólókat is nyomni.

- Hol találkozhat veletek legközelebb a Közönség?
Mivel elsődlegesen a stúdióra készülünk, ezért bevonulunk a próbaterembe és hülyére játsszuk a dalokat, ezért nem is nagyon lehet velünk nyárig találkozni koncerten. Legfeljebb ha kapunk valami meghívást annak szívesen eleget teszünk, de mi nem tervezünk jelenleg semmit. Viszont ősszel szeretnénk beindulni és lehetőség szerint minél többet játszani, és megismertetni a zenénket mindenhol ahol lehet.


 

Unger János - ének

Lőrincz Ádám - gitár

Plank Attila - gitár

Lőrincz Zoltán - bass gitár

Rácz János - dob