Heartlapse interjú

2015.10.07 11:22


- Mikor és hol alakult a zenekar?
  2014 végén, Érdről és Sárospatakról gyúrtuk össze a zenekart
- Honnan jött a Heartlapse név?
  Egy új "kifejezést" szerettünk volna a nevünknek, olyat amit máshol még nem láttál.
- Milyen zenei műfajban játszatok?
Mindig azt mondjuk, hogy metál, de nem szorulunk műfaji keretek közé. Olyat játszunk ami tetszik, legyen az erős vagy lágy.
- Zenéltetek.e már korábban együtt?
Igen, négyen már több éve zenélünk együtt, összeszokott csapat vagyunk, amibe viszont Barnának igen hamar és jól sikerült beilleszkednie, úgyhogy működik.
- Mit gondoltok, sikerülhet ebben a műfajban az ország egyik meghatározó zenekarává lennetek?
A meghatározó talán nem a legjobb kifejezés. Ismert és hallgatott zenekar szeretnénk lenni. És persze koncertezni sokat!
- Lesz-e valamilyen nagyobb turné vagy több koncerthelyszín ahol a friss anyagotokat reklámozzátok?
Október 16-án játszunk legközelebb a Dürer Kertben. Turné most jelenleg nincs tervben, de fogunk játszani Szegeden is a közeljövőben, és folyamatosan szervezünk még koncerteket az év végére.
- Hol készült az új hanganyag?
A felvételeket magunk csináltuk, majd a No Silence stúdióban készült a keverés és a master Simon István által.
- Miért angol nyelvű szövegeitek van?
Sosem volt kérdés, hogy milyen nyelven szólaljon meg a zenénk, valahogy magától értetődő volt az angol. Talán jobban hangzik, de ez szubjektív. Minden esetre külföldön nehéz érvényesülni magyar szövegekkel, és nem szerettünk volna kizárni magunkat emiatt. Szóval egyelőre angol.
- Melyek a tervek a jövőre nézve?
A koncertezés mellett meg fogunk írni még néhány dalt, és biztosan klip is készül majd lassan. Viszont nem sietünk sehova, úgyhogy ez még bőven a jövő zenéje.
- Röviden mutassátok be az Absent Surface lemezt!
A lemez röviden összefoglalva egy segélykiáltás, kiútkeresés. Az első két nóta a tanácstalanságról, válaszkeresésről, kétségbeesésről szól. Majd átfordul egy szomorú szerelmi történetbe, erről szól a White Widow és a November. A Maverick és az Escape pedig egy lehetséges megoldásról, a normákkal szembe menő, menekülő és a problémákat hátrahagyó életről.





Elérhetőségek: https://www.facebook.com/heartlapse
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrtHN83D_steMRUwQTjMZJw