Félmegoldás - Saját szavaival a Valaki Ébresszen Fel! album!

2017.08.31 14:13

Mi vagyunk a balasagyarmati Félmegoldás zenekar. Fogadjátok sok szeretettel első, bemutatkozó albumunkat! Igyekeztünk minél változatosabb dalokat készíteni, reméljük elnyeri tetszéseteket! :)


 

 
1. Intro
Első, nyitó dalunk az "Intro" címet kapta ami egy közös jam-elésből indult ki. Gitárosunk, Kővári Tomi elkezdett játszani egy dallamos riffet aztáán szép lassan mindenki "beszállt" és kialakult a végleges verzió. Koncerteken mindig ezzel indítjuk a bulit és úgy gondoltuk, hogy a bemutatkozó lemezen is ez legyen az első dal.
 
2. A.P.O.L.L.O.
Egyik próba alkalmával énekesünk ( Szenográdi István ) és gitárosunk ( Kővári Tomi ) beszélgettek, hogy jó lenne írni egy olyan számot ami kicsit elvontabb szövegű és elkezdtek ötletelni a szövegen és a dallamon. Az első riffek után már jöttek is a szövegek és folyt tovább a dal aztán mikor a többiek is jelen voltak és megmutattuk nekik és dobosunk ( Puruczki Gábor ) elkezdett rá játszani egy jó kis pattogós ütemet ami megadta a fő irányvonalát a dalnak majd ritmus gitárosunk ( Lakatos Tomi ) kitalált rá egy slágeres, jó csengésű refrént amivel meg is íródott a dal.
 
3. Kezdet
Természetes dolog volt, hogy írunk egy olyan számot ami a zenekarunk megalakulásáról szól. Mindenképp akartunk egy úgymond erősebb, zúzósabb nótát is a lemezre, ami tükrözi mind a névválasztást mind azt amit képviselni akarunk.
 
4. Netes szerelem
Énekesünk ( Szenográdi István ) az egyik próbára hozott egy teljesen kész dalszöveget amivel a mai internetes világot és ismerkedést akarta bemutatni. Ez az egyetlen "szerelmes" dal a lemezen amit nagyon sokan kedvelnek és koncerteken is mindig kérik és nagy sikernek örvend. :)
 


5. Valaki ébresszen fel!
A lemez címadó dala, amivel ismét szerettünk volna egy mélyebb témájú nótát létrehozni. A szöveget Szenográdi István hozta, egy álmot akart bemutatni ami egy kicsit tovább lett gondolva. Kővári Tomi néhány próbálkozás után rátalált arra a dallamos riffre ami annyira megtetszett a dobosunknak ( Puruczki Gábor "Puru" ), hogy szinte első próbálkozásra megszületett a dobtémája,végül a dal fő irányvonalát adó riffel kis finomítgatások után megszületett a végleges forma.
 
6. Sors
Egy nagyon régen megírt szövegről van szó amit sokáig félretettünk mert többszöri próbálkozás és ötletelgetés után sem éreztük késznek a dalt. Aztán egyik próba alklamával elővettük és megebszéltük, hogy ismét valami dinamikusabb számot kéne belőle faragni, majd Lakatos Tomi elkezdett egy fülbemászó dallamot amit egyből kineveztünk refrénnek és szinte pillanatok alatt megíródott és a lemez egyik legnépszerűbb nótája.
 
7. Kicsinál a fesztivál!
A zenekari évek alatt sok fesztiválon megfordultunk vendégként, amolyan szakami kirándulás, nyaralás gyanánt és az ottani emlékekből akartunk írni egy jó kis pörgős, vidám, bulizós dalt. A szöveget énekesünk ( Szenográdi István ) hozta amit néhányszor átírtunk, hogy változatos legyen. A zenei alapot Kővári Tomi írta.