Emberöltő - Interjú egy feltörekvő zenekarral!

2017.09.09 10:32


 

- Mikor alakult a zenekar?
2013 őszén alakult a zenekar Szokolyán. Mint minden zenekar, mi is átéltünk néhány tagcserét.

A jelenlegi tagok:
Pauliscsák Anett – ének, furulya

Csorba Levente „Csevi” - gitár, ének

Lénárt Levente – dob

Száraz Zoltán – basszusgitár, zenekarvezető

 

- Kinek a fejéből pattant ki a zenekar neve?
Az egyik legelső dalszövegben szerepelt az emberöltő kifejezés, ami nagyon megtetszett, mert olyan zenekarnevet szerettünk volna, ami több jelentéssel is bír, és kicsit sejtelmes.

 

- A zenekar stílusa eléggé vegyes. Bemutatnátok, hogy mely műfajok keveredéséből alakult ki a zenei hangzásotok?

 

A rockzene, a népzene és a magyar irodalmi kultúra közös kapcsolata jellemzi a zenei munkásságunkat. Anett hozza a népzenei vonalat, Zoli a verseket, Csevi és Levi pedig a rockos hangzást, amit aztán egybegyúrunk. Nem akarjuk magunkat zeneileg korlátozni, ha valami tetszik, azt eljátsszuk. Szeretjük a változatosságot.

 

- 2016-ban jelent meg szerzői kiadásban az első lemezetek, Tündérország címen. Bemutatnátok néhány szóban a lemez dalait?
A lemezen megtalálhatóak egyaránt a népzenei motívumok, versmegzenésítések illetve a saját szövegű dalok. Megpróbáltuk a rock zenét színesíteni ezekkel az elemekkel.
Egy olyan albumot akartunk, amelyen könnyed zenei stílus segítségével a fiatalabb generációk számára is értékeket közvetítünk, melyek időszerűek és időtállóak egyszerre. Például „A Csodaszarvas” című, József Attila vers szövegét megtoldottuk néhány gondolattal, ami így kicsit az elvándorló fiatalokról is szól, akik már nem a Duna és a Tisza, hanem a Temze, vagy a Rajna partján keresik a boldogulást.

 

 

- Eddig 1 klip és 1 szöveges videó jelent meg az albumról. Terveztek-e még hasonló anyagot róla?

A zenekar Youtube csatornáján a régebbi demók mellett megtalálható az összes szám az albumról, de a jövőben már az újabb dalokkal kívánunk foglalkozni.

 

- A Nap örökké süt neked című klipetek, az már egy új kislemez beharangozása, vagy „csak egy klip”?

Egyenlőre csak egy új dal klippel. A jövőben tervezzük egy kislemez kiadását.

 

- Mely célokat tűztétek ki a 2017-es évre és szerintetek sikerült-e elérni Őket?
Nehéz, de sikeres volt számunkra az idei év, amely a változásokról szólt, újraterveztük a zenekart. A négy fős csapat zeneileg, emberileg jól összehangolódott, szeretünk együtt „dolgozni”. Terveink között szerepel még idén egy videoklippel jelentkezni, valamint minél több emberhez eljutni koncertezéssel.

 

- Zenekari merch cuccok beszerezhetőek-e?

A zenekartól megvásárolhatók Emberöltő logóval ellátott bögrék, és pólók.

 

- Hol találkozhat veletek legközelebb a Nagyérdemű Közönség?

Legközelebb szeptember 9.-én játszunk Rétságon a Rodeo Pub-ban 20:00-ás kezdéssel, valamit tervezünk egy zenekari születésnapi koncertet is október végén, sok meglepetéssel.