Döngölöm zenekari bemutatkozás és "Ösvény" című kislemezük bemutatása!

2016.10.05 16:43


 

A kecskeméti Döngölöm zenekar 2014-ben alakult.
Zenéikben a dallamos részek mellett szerepet kap az ösztönös, bólogatós metál.
Dodi és Geri testvérek, akik már több mint tíz éve zenélnek együtt, néha felcserélve a gitár, és a basszusgitáros posztot.
Ricsi 2015 tavasza óta döngöli a dobokat a bandában, ez évtől kezdette el koncertezni a banda.
A zenekar tagjai láttak már jót és rosszat a "popszakmában", céljuk hogy saját maguk szórakoztatása mellett megnyerjék a közönség tetszését, minél szélesebb körben váljanak kedveltté, de kerülik a felesleges költekezést és „hype-olást”. 
 
Zenéik a "Studio Texas" gondozásában kerülnek korongra, a 'Részlet' című dalhoz tartózó klipet Tóth Olivér barátjuk, a 'Széttép' videóját a zenekar készítette. A lemezborítón látható logó Gondos Lea alkotása.
2016-ban a Rocktogon által rendezett versenyen az elődöntőig jutottak, a Zorall Sörolimpián lévő Pulzus Tehetségkutatón két különdíjat is bezsebeltek, az Abádszalókon megrendezett Rockpódium tehetségkutatóját pedig megnyerték.A Döngölöm sok segítséget, támogatást kapott a barátoktól, családtól, de nincs menedzser, szponzor, vagy egyéb „kívülálló” személy, aki bármibe is beleszólhatna.A saját lábukon haladnak előre, hozzon az élet bármit is.



 

Az első kislemezen 4 szám található.
 
A 'Részlet' című szám az emberek sokszínűségét mutatja be, pontosabban, hogy egy adott ember különböző élethelyzetetekben más és más oldalát kell, hogy mutassa, de attól függetlenül, hogy valaki csak az egyiket látja, az ember mégis csak mindezek összessége.
 
A 'Széttép' egy érzelmesebb nóta, arra világít rá, hogy minden kapcsolathoz két ember kell. Ha az egyik fél nem építi a kapcsolatot, akkor az annak a végét jelenti.
 
A 'Villanykapcsoló' már bulizósabb, inkább könnyedebb dal. Csajozós, házibulis jellegű szöveg, könnyen megtanulható refrén.
 
Az album címadó dala, az 'Ösvény'. Az ember igyekszik megtalálni a helyes irányt, az utat, amit bejárhat élete során. Közben szüksége van a segítségre, de ha a helyes úton jár, arról nem tér le, még akkor sem, ha közben akadályok gördülnek elé.






Teljes kislemez: 



Elérhetőség: www.facebook.com/dongolom/