Disconnect

2016.05.28 13:22


 

A Disconnectet Szurok László és György Krisztián alapította 2010 -ben, ők ketten a középiskolában ismerkedtek meg, és rögtön egy hullámhosszon voltak zenei téren. A kezdeti együtt zenélgetések és közös dalírásokat követően fogalmazódott meg bennünk a Disconnect megalapításának gondolata. A stílus adott volt, hiszen mindkettőjükhöz igen közel állt a punk rock, pop punk és hasonló a irányvonal, amit a kornak megfelelően a Sum41, Billy Talent, Rise Against képviselt, és nyújtott inspirációt a srácok számára. Íjmódon zene és a stílus iránti szeretet a Disconnect formájában teljesedhetett ki számukra. Még ebben az évben csatlakozott hozzájuk Palotai Richárd énekes akit Laci szintén a középiskolából ismert, valamint Dobos Balázs aki a dobos feladatot látta el, és már együtt készítették el első demo lemezüket.
2013 év elején új dobosa lett a zenekarnak, Szurok Attila személyében, aki Laci testvére. Csapatot jóval nagyobb lendület jellemezte az előzőekhez képest és gőzerővel készültek a dalok a lemezre, így idejük jelentős részét a próbateremben töltötték. A készülő anyagról már koncerteztek is a srácok, főként házibulikon, iskolai rendezvényeken léptek fel!
2014 -ben megjelent a várva várt lemez, első kőrben egy 4 számos EP változatában, melyen olyan dalok találhatóak, mint a “Kelj fel”, a “Jelen”, a “Félre az útból” vagy a koncert-kedvenc “B.Szong”. Az év közepén váratlanul személyes okok miatt távozott a zenekarból az énekes Ricsi, helyét Szepesi Dániel vette át, így a nyári koncertsorozatban már ő énekelt, debütálása a Katarzis Éjjszakája elnevezésű eseményen történt, 2014.08.09.-én a Partizán hajón! Ezt még számtalan fellépés követett az év végéig, többek között Budapesten a nagy sikerű Akváriumi koncert.


Tagok: 
Szepesi Dániel - ének
Szurok László - gitár, vokál
György Krisztián - basszusgitár, vokál