Corona Mortis - Bemutatkozik az algyői zenekar és pár szó a második hanganyagukról!

2018.02.16 12:27


 

A Corona Mortis zenekar, két "öregrocker" otthoni zenélgetéseiből alakult zenekarrá, 2013.12.29-én. 2015-ben megjelent az első hanganyaguk "Porba tiporva" címmel, mely közel négyezres meghallgatásnál tart a Youtube-on. Ám a zenekar ezután válságba került, miután tagcserék következtek. Hosszas keresgélés után, tavaly nyáron alakult ki a végleges felállás. 
 
Petrik Róbert - Ének,gitár
Tösmagi Attila - Szológitár
Sándor István - Basszusgitár
Tóth Sándor - Dob


 
Gőzerővel vetették magukat a munkába, és ennek gyümölcse a most megjelenő hanganyag. A nyolc számos CD, "A filmnek vége..." címet viseli.
A Dalokról sorrendben néhány szó. Az első dal, a 907. A Pozsonyi csatáról, mely a történelem egyik legnagyszerűbb, taktikájában az egyik legegyszerűbb csata, mégis a történelem könyvek alig foglalkoznak vele. A Dalban úgy gondoljuk, még ma is a Pozsonyi csatát vívjuk, csak a "módszer új...". Második, a Király visszatér. Egy mai mese rólunk. Fel kellene ébredni Csipkerózsika álmunkból. A Harmadik dal,Áruló. Egy nagyon egyszerű téma, talán kicsit cinkes is a nyolcvanas évek szövegvilága, de úgy gondoltuk soha nem volt ilyen aktuális. Negyedik az Ölelés. Hát talán kicsit durva a szövegvilága, de mi úgy érezzük, hogy be kellene már fejezni a bólogató Jancsi szerepet. Az ötödik a Tűzben született. Egyszerű, odavágós Metál dal, egyszerű szöveggel. Hová lett az a nép......Mivé lett ez a nép....? Hat. A filmnek vége.... Az utóbbi években túl sok szerettünket és barátot veszítettünk el. Az ő emlékükre. Hetedik az Ördögi bolygó... Na mi van akkor, ha ide csak tényleg bűnhődni érkezünk :) Nyolc. A Gyár. Önmagáért beszél. Rengeteg rabszolga tartó gyár van jelenleg kis hazánkban. Reméljük nem sokáig.




Elérhetőség: www.facebook.com/Corona-Mortis-312965532136649/