Borders Of Byzanitum - Bemutatkozik a budapesti zenekar!

2016.11.22 21:33

A Borders of Byzantium zenekar 2014-ben született.

A két alapító tag, Oláh Marcell és Kovács István, az alapvető irányvonalak és elképzelések megbeszélése után elkezdték az alkotómunkát. 2015 elején világot látott az együttes első száma a ’Carousel’, melyhez grafikus videoklip készült Porkoláb Norberttel.


 

Másodjára a ‘Dark Woods’ című single jelent meg 2016. márciusában:


 

Ezt követően az alkotó munka mellett a további zenekartagok keresése volt a legfontosabb feladat. Elsőként, a más zenekarokban is zenélő Urbán Mátyás csatlakozott különleges hangolású gitárjával, mint ritmusgitáros.(Mátyás az EP munkálataiban aktívan részt vett, azonban nem sokkal a kiadás után külön váltak útjaink). Őt követte a Kőbányai zeneiskolában tanulmányait végző Tóth Kristóf dobosként. A súlyos mélyek megszólaltatását Hajnal Ádám biztosítja basszusgitáron.
Kovács István szervező és menedzserként képviseli a zenekart. Oláh Marcell a zenekar énekese és frontembere a zenekari tevékenységek mellett szabadidejében különböző  YouTube covereket is készít.

 

2016. november 16-án megjelent a ‘CAROUSEL’ című bemutatkozó EP-nk, melyen három új dal is bemutatásra került.

Keverés és mastering: No Silence Studio.

 

A ‘CAROUSEL’ EP itt hallható:

 

Együttesünk nevét a bizánci birodalom sokszínűsége ihlette, amely jelképezi, hogy mi nem szeretnénk zenénket egyféle stílusirányzat keretei közé szorítani. Ennek megfelelően kitartóan dolgozunk azon, hogy egyedi, izgalmakkal teli dallamokat és hangzásvilágot hozzunk létre.

 
 

A zenekar aktuális tervei:

 
  • Nagylemez kiadása

  • Videóklipp forgatás

  • Koncertezés