Bemutatkozik az egyszemélyes Zivatar zenekar! Petheő Attila bemutatkozója!

2016.08.28 10:49



Petheő Attila vagyok, korábban a Doomsday (gitár/ének/dalok), De Facto (gitár), The Penta Concordia (MDB/Katatonia/Anathema feldolgozás zenekar - gitár/ének) és Tesstimony (gitár) zenekarokban játszottam, jelenleg a Bornholm zenekart erősítem.

A Zivatar egyelőre szóló projekt de már folyamatban van a tagság kiépítése.
Maga a zenekar ötlete nem mai, kb 2012-ig nyúlik vissza amikor kezdett nagyon hiányozni a saját zenekarom, a Doomsday. Eleinte inkább kísérletezgetésnek indult, unaloműzésnek, idővel viszont odáig jutottam hogy akár koncertképes produkcióvá is nőhet, így sok demózgatás után hamarosan megszületett az első lemez koncepciója mind zeneileg, mind szövegileg.

Ha be kéne lőni a stílust akkor azt mondanám hogy atmoszférikus doom metál ambient és indusztriális hatásokkal. Mindenképpen valami egyedit szerettem volna létrehozni, szakítva a sablonokkal és azt hiszem ha nem is maradéktalanul de sikerült elérni ezt a célt.
2015 szeptemberében napvilágra került az első lemez The Sixth Chamber címmel, teljes egészében meghallgatható és ingyen letölthető a https://zivatar.bandcamp.com/releases linkről. Itt szeretném megköszönni Tóth Ádám Adamskij közreműködését a lemezen, a hegedű szólamokért neki jár az elismerés.
Találhatóak itt még korábbi Doomsday anyagok is ha esetleg valakinek megtetszene a Zivatar hangulat.

Következő lépésként a zenekart szeretném teljessé tenni hogy koncertezhessünk mert ez a zene élőben sokkal erőteljesebben tud hatni és nem titkolt cél hogy ezzel a zenekarral és a mondanivalóval hassak az emberekre.
Ha minden a terveim szerint alakul akkor jövőre jöhet a második lemez, a dalok és a koncepció részben már készen van. 

Köszönöm a bemutatkozás lehetőségét Oláh Richárdnak és a "Magyar kevésbé ismert zenekarok" oldalnak.

facebook:
https://www.facebook.com/killallfears/

Zene:
https://zivatar.bandcamp.com/releases

https://soundcloud.com/zivatar-1

Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCqKZ1eUCj0kbNGv0fuR1x_Q