Bemutatkozik a The NightFall zenekar!

2016.11.02 17:49

                                                                                                  
A zenekar tagjai: Geőcze Zoltán - gitárok, vokál, billentyűk, hangszobrászat Légrádi Attila – basszusgitár, vokál Dósa Csaba - dobok Gábriel Géza - ének, szövegek, ritmus gitár
A zenekar tagjai a The NightFall előtt már számost produkcióban fordultak meg és alkottak, mint például Skanzen, De Facto, Gift in Cage, Blues Transit, Usque, Gazlight... A jelen formáció 2014 őszén alakult Budapesten, mely szövetség létrejöttét azonnal komoly munka követett. Már a névválasztás is szimbolikus, mellyel utalnak arra, hogy a tagok az érettebb középkorú zenész generációt képviselik. Jellemzően az amerikai zenei világban AOR (Adult Oriented Rock) néven összefoglalt irányzatot képviselik, mely kor nagy alkotói komolyan hatással voltak külön-külön is minden egyes zenekar tagra. Zenéjük gyökerei ugyan a 80-as, 90-es évek zenei érájából táplálkozik, megfűszerezve azt a tagok eltérő zenei közegből származó tapasztalataival, de igyekeznek kihasználni a mai kor lehetőségeit és modern zenei megoldásait is.
A zenekar hangzásvilágára – tekintettel a sok különféle hatásra - egyfajta eklektikusság jellemző, melynek szerves részei a kemény gitárok, melodikus dallamok, húzós középtempók, progresszív zenei megoldások. Stílusukban a klasszikus rock zene, a country, a folk-rock vagy éppen az alternatív, sokszor gótikus zenei világ is érvényesül. A dalok témakörét elsősorban az élet sötétebbik fele inspirálja, néhol, a valóságból, néhol, a megfoghatatlan, megismerhetetlen lélek sötét verméből nyert kövekből építkezve. Mind ezek mellett még is felfedezhető egyfajta pozitív szemlélet, vagy legalább is a lehetséges kiút kutatása és annak megmutatása, ami a szövegekben és a zenében is egyfajta párbeszédes, a zene dinamikájával együtt lüktető módon jut érvényre.
12 számos bemutatkozó albumuk Awakening címmel 2016-ban jelent meg szerzői kiadásként. Az album első videója a Blue Angel című dalra készült, mely eredetileg egy zenei hangrendszereket gyártó cég pályázatára íródott, és a zene természetfeletti, spirituális erejéről szól. Saját bevallásuk szerint: „Olyan zenét kívánunk létrehozni, amit magunk is szívesen hallgatunk, szeretünk és ezáltal reméljük sok embert meg tudunk szólítani. Célunk, hogy hazai és nemzetközi szinten is igényes, minőségi produkciót hozzunk létre, ennek érdekében nagy odafigyeléssel és nagy zenei alázattal írjuk, hangszereljük dalainkat.” A zenekar rövid távú célkitűzései is igen mozgalmas képet mutatnak, ugyanis már gőzerővel dolgoznak a második lemezük anyagán, mely megjelenése 2017 első felében várható. Ahogy az első lemez esetén is, így a közelgő második albumnál is komoly figyelmet kívánnak szentelni a zenéhez méltó minőségű kísérő képanyag, videó klipek létrehozására. Ugyancsak komoly fókuszt bír a zenekar életében, hogy a koncertműsoruk kidolgozottsága picit sem maradjon el lemezük minőségi szintjétől, így élőben is képesek a dalaik népszerűsítésére, akár a hazai vagy külföldi színpadokon is.

A zenekar digitális elérhetőségei: soundcloud.com/the-nightfall-2
www.facebook.com/thenightfall/
www.youtube.com/channel/UCvniK1NeVR6NDpQIzLBrn3g