Bemutatkozik a Takszihárom zenekar!

2016.08.17 16:48


 

A Takszihárom zenekar két helyi (Mezőkövesd) punk-rock csapat feloszlását követően alakult. A tagok: Ambrus Ferenc (Basszus, vokál) és Vígh István (gitár, ének) a Felfordulásból érkezett, Csörgő Marcell (dob) a The Roundupból.
2004 márciusában a zenélés megkezdődött, akkor még elsősorban Felfordulás számok átdolgozásával, újragondolásával. Ezt követően elkezdődött a saját számok készítése, melynek köszönhetően:
2006-ban elkészült a zenekar első demo cd-je Nincs felénk sok panelház címmel.
2008. februárjában csatlakozott a zenekarhoz egy régi barátunk a The Roundupból , és a Tisztán a cél felé és Tango Underground zenekarokból már ismert Juhász Gergely, aki gitár foronton erősítette a csapatot. A rengeteg közös munkának köszönhetően születet egy újabb lemeznyi szám, és a régi számok is újra lettek hangszerelve.
2008 szeptemberében megjelent a zenekar első nagylemeze 11 számmal, kiadásra nem került, viszont a zenekar honlapjáról ingyenesen letölthető és a youtube-ra is feltöltésre került ahol bárki meghallgathatja.
2010 jauárjában került kiadásra a baltimore-i (USA) Quickstar Productions gondozásában a Rock 4 Life címet viselő válogatáslemez, amelyre felkerült a zenekar "Senki sem állíthat meg" című száma.
2015 februárjában távozott a zenekarból Juhász Gergely, így a banda ismét az eredeti felállásban folytatja tovább a koncertezést.
2016 februárjában megkezdődtek a csapat új stúdióalbumának munkálatai melyek befejezését követően szerződi kiadásban 2016 augusztus 13-án megjelent a zenekar második stúdió lemeze Senki nem véd meg címmel. A második lemezről a Részegen című szám stúdió klipje és a Lőjön fejbe valaki című szám szöveges klipje már megtekinthető youtube.com videó megosztón.
A csapat zenei stílusát tekintve több jegyet is hordoz. Megtalálhatóak a zenében punk, rock, metál stílusjegyek. A számok csalódásról, jókedvről, buliról és általánosságban az életről szólnak, tempójukat tekintve középtempósak, de egy-két gyorsabb szám is van a repertoárban. A zenekar megalakulása óta szinte csak saját dalokat játszik.
Az elmúl bő 10 évben a csapat több nagyobb zenekar vendége / elő zenekaraként, több Kelet-Magyarországi fesztiválon és Motoros találkozón is fellépett.