Bemutatkozik a SpiritBell zenekar!

2016.11.01 16:50


2010-ben, az Aiming High nevű Accept nótákat játszó feldolgozás zenekar maradékából alakult meg a javarészt baranyai tagokat tömörítő SpiritBell. Mivel összekötött bennünket a metal iránti rajongás, különösen az olyan bandák szeretete, mint a már említett Accept, Mercyful Fate, Metal Church, Cirith Ungol, Judas Priest vagy Helloween, teljesen magától értetődően alakult ki a stílusunk, amit a kezdetben leginkább power metallal fűszerezett németes heavy metalként lehetett jellemezni.
 
A megalakulásunkat követő három évben igazán aktívak voltunk, hiszen rögzítettünk egy demót, egy saját kiadású nagylemezt, egy kedvenceink előtt fejet hajtó feldolgozás albumot és egy kislemezt is. Ez utóbbin már érezhető volt, hogy a stílusunkba a korábban játszott németes heavy metal mellé sötét hangulatú, Candlemass ihletésű doomos elemek is beleférkőztek.
Sajnos mivel az akkori légkör nem volt számunkra kedvező, 2013-ban búcsút intettünk egymásnak. Bár időközben felmerült a banda újraindításának gondolata és demó verzióban egy új dalunk is a fiókban hevert, az ismételt összeállásból egészen 2016-ig nem lett semmi.
 
2016-ban azonban, az eltűnésünk ellenére is mellettünk álló, hűséges rajongóink bíztatására úgy döntöttünk, hogy közzétesszük az említett demónkat, ami a Full Moon Madness címet viseli. Ennek hatására ismét többen érdeklődni kezdtek a SpiritBell iránt, ezért eldöntöttük, hogy befejezzük az évekkel korábban elkezdett kislemezünket, ami a terveink szerint négy korábbi szerzeményünk újra felvett, ütősebb megdörrenő változatából és a Full Moon Madness-ből állt össze. A felvételekkel Sovány András pécsi stúdiójában 2016 őszére készültünk el.
Szerencsére erőfeszítéseinket siker koronázta, mert az elkészült zenei anyagot Guided By Evil Light címen, négy korábbi demónkkal és egy Cirith Ungol feldolgozásunkkal kibővítve az ismert német underground kiadó, a Witches Brew CD-n, 700 darabos példányszámra korlátozottan hivatalosan is kiadja 2016. november 15-én.
 
A Facebook oldalunkon folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a rajongóinkkal, illetve osztjuk meg a zenekarral kapcsolatos híreket. Érdemes tehát rajtunk tartania a szemét minden heavy metal rajongónak.
www.facebook.com/Spiritbell
 
 
Tagok
 
Márkó Zoltán – gitár
Patak „Pixi” Sándor – ének
Golyák Csaba – dob
Heil Ákos – basszusgitár
 
Lemezeink
 
Kiadónál
Guided By Evil Light (EP – 2016) | Witches Brew
 
Saját kiadású
SpiritBell (Demo 2011)
When Silence Meets the Dark (2012)
Stay True (feldolgozásalbum 2012)
Breath of the Raven (EP – 2013)