Bemutatkozik a Moon Of Soul zenekar!

2017.01.09 17:22


 

A zenekar 1996-ban alakult Kisvárdán. Alapítótagok: Csernyánszky Gábor (gitár, ének), Pongó Tamás (dob), Csernyánszky Tamás (gitár) Gróza Ferenc (basszusgitár). A zenei stílus: szférikus, progresszív metál. Zenei hatásaink sokrétűek: Cynic, Metallica, Genesis, Barbaro, Fates Warning, Dream Theater, Black Sabbath, C. O.C, Psychotic Waltz, King Crimson. stb. 1998-ban vettük fel első demónkat Világ fölötti mozdulat címmel, ami négy dalt tartalmazott: Ébredő Messzeség, Sirályéj-kapu, Hajnalszárnyak, Világ fölötti mozdulat. Ezt követte 1999-ben a második demó a Hang-alkony-menedék (Végtelen hetedik szeme, Hang-alkony-menedék). A demók pozitív kritikákat kaptak a Metal Hammerben és számos más lapban. 2001-ben jött ki első albumunk az Égforrás majd ezt követte 2003-ban a Titokszülő album. Mindkettő szerzői kiadásban jelent meg. A felvételeket a szolnoki Denevér stúdióban készítettük. Időközben egy új zenésszel gazdagodott a zenekar: Marozsán Jánossal (gitárszintetizátor). 2004-ben pedig Pongó Tamás helyére Balogh József Ádám érkezett. Számos helyen játszottunk számtalan alkalommal Budapesten, a hajdúszoboszlói Efott-on. A Pécsen megrendezett progresszív metál fesztiválon és számos más zenei fesztiválon Debrecenben. Nyíregyházán, Szolnokon, Kisvárdán. stb. Részt vettünk emellett kisebb turnékon, zenéltünk az EVERGREY ÉS AZ OPETH és a THE OCEAN előtt Budapesten. Turnéztunk a Replikával és a Mantrával az ország számos pontjára eljutva. Játszottunk a Blind Myself-fel. Dalaink szerepeltek jó néhány válogatáson, elsősorban a Metal Hammer válogatás-cd-in. 
 
A zenekar 2007-ben felvette az Ébredés c. lemezt majd nem sokkal ezután feloszlott, azonban 2013-ban újra alakult. 2014-ben kiadásra került a Hangóceán lemez. Több tagcsere következtében kialakult a jelenlegi felállás: Csernyánszky Gábor gitár/ének, Csernyánszky Tamás gitár, Pilcsák Soma basszusgitár, Molnár László dob,  ifj. Ficsór Gyula bill. hangsz.
 
2017 januárjában kijött a Világteremtő c. kislemez, ami 5 számot tartalmaz. The other side, Világteremtő, Brothers of sky, Univerzum, Világszakadás. A szövegvilág meghatározó üzenete a transzcendens világgal való kapcsolat keresése. Minden szöveg egyben üzenet egy másik világból és ugyanakkor törekvés e belső világok felé is. A lélek és szellem belső végtelenségét kutatják. A dalok 2016-ban íródtak és egyben az év végéig felvételre is kerültek. A számok felvonultatják a zenekar két legfőbb oldalát, ismertetőjegyét. A komplexitást és különleges atmoszférikus dallamokat.