Bemutatkozik a Dog With Two Bones zenekar!

2016.11.01 08:30

A zenekart Antal Ádám mutatta be:
A Dog with two Bones eredetileg egy szóló stúdió projektként indult és ebből nőtte ki magát zenekarrá. Mint gitáros megfordultam már számtalan zenekarban, és habár mindegyikben írtunk saját számokat egyikben sem éreztem, hogy kellőképp kifejeződne az a Blackmore-i hangzás és felépítés, amit szerettem volna megvalósítani. Az elképzelésem az volt, hogy olyan számokat készítsek, amik kísértetiesen hasonlítanak egy akár Deep Purple, akár Rainbow, akár Whitesnake számra, azaz fenntartsák a 70-es évek hard rock világát annak eredeti formájában.

Mivel hobbiként Hammond orgonán is játszom, ami elengedhetetlen komponense ennek a fajta zenének, adta magát az ötlet, hogy felvételen mindkét hangszert játszhatom magam. Ennek apropóján kapta a fantázia zenekar a Dog with Two Bones nevet, mely egy régi állatmesére utal vissza.
A számok felvételéhez eleinte csak dobost kellett keresnem, ugyanis többnyire a basszust is magamra vállaltam. Ágoston Gábor, akivel a The Subotage-ban játszottunk együtt, ült be a stúdióba a dobok mögé és szolgáltatta az örült ritmust.

A fogósabb kérdés az énekes volt, amit a budapesti környezettől való elszakadás oldott meg. Mivel a zenekar sosem volt egyszerre egy helyen, nem volt szükséges, hogy magyar vagy Magyarországon élő zenész vegye fel az ének szólamot. Massimo Gerini az olasz The Ladders Beatles feldolgozás zenekar énekese volt az egyik első vendégzenészünk. Vahtango Zadiev a moszkvai heavy metal világból ugrott be hozzánk egy dalra. Gamsz Árpád többek közt a Szeged-London tengelyű Avenford zenekara mellett nálunk is elnyert egy tiszteletbeli énekesi posztot. Mellettük két számban is Mayer Máté barátom, a The Involution énekes basszus gitárosa énekel. A felvételek Molnár Gergely Dávid stúdiójában és keze alatt készültek.

A Purple Couch című virtuális lemezen megjelent számok a saját elképzeléseimnek való megfelelése és a hallgatóság pozitív visszajelzései után ideje volt ténylegesen megalkotni a zenekart. 2016-ban tehát az első hivatalos felállással kezdtünk próbálni és koncertezni.

Galamb András basszusgitáros barátommal régóta szerettünk volna ismét együtt játszani, Fekete Tibor dobossal pedig egy másik zenekarban találtuk meg a rock közös szeretetét. Mindeközben a nemzetközi session világából rátaláltam George Barabásra, aki pont úgy tud billentyűzni, ahogy én mindig is akartam. Pusztán szerencse, hogy mindössze 150 kilométerre lakik tőlünk, nem a világ másik oldalán.

Az így megalakult formáció másik tiszteletbeli énekese Scholtz Attila lett, akit Magyarországon Cry Free nevű zenekarával rockernek nem kel bemutatni.
Jóllehet egy klasszikus LP mennyiségű anyag már összejött, nincs megállás, hiszen a zenekar valójában még csak most indult be. Az új számok és stúdió felvételek készülnek, és ezek már hamarabb lesznek élőben hallhatóak!