Bemutatkozik a Black Sequoia zenekar!

2016.09.03 13:29


 

A zenekart Ferenczi Márton basszusgitáros, Róth Olivér dobos és Schiller András gitáros alapította 2014 tavaszán. Az alapvető elképzelésük egy olyan letisztult, dallamos, mégis súlyos zenei elemekkel applikáló melodic death metal formáció volt, amely mély mondanivalójával és elektronikus valamint szimfonikus aláfestésével képes létrehozni egy olyan környezetet, amelyben nem csak a személyes kibontakozás válik lehetővé, de a hallgatók számára is képesek átlényegíteni a számukra fontos tartalmakat.  
A kezdeti próbákat követően csatlakozott a társasághoz Lugosi Gergely énekes, majd a zenekar végleges formáját Radics Bence gitáros érkezésével nyerte el 2014 októberében. Az elkövetkezendő időszak a dalok megírásával, a zenei elemek minél tökéletesebbre csiszolásával, a sajátos hang és hangzásvilág megtalálásával teltek el. 2015 májusában külön utakon folytatta a zenekar és Lugosi Gergely énekes, majd többszöri tagkeresés után Lovas Marcell került a helyére ez év szeptemberében; ezzel elnyerve a zenekar mai formáját.
Az első koncertre 2015 novemberében került sor a ShowBarlangban az IXXI nevű svéd black metal zenekar vendégeként. Az ezt követő koncerten együtt játszottak az Impuritum és Avenger cseh zenekarokkal és mindkét fellépés alkalmával baráti viszonyt sikerült kialakítani a külföldi csapatokkal. A tavaszi szezon alatt a Christian Epidemic, Angerseed, Begotten Silence, Ignotus Enthropya vendégeként léptek a színpadra a debreceni Full of Anger minifesztiválon.
Mindeközben a dalok végletesítésével és többszöri demófelvételek elkészítése után a zenekar 2016 májusában játszotta fel első, négyszámos kislemezét, az Eternal Perfection-t, amely Krieser János (exNiburta) masterelésével, várhatóan 2016 szeptemberében fog megjelenni.