Azthittem a szomszéd ordibál

2015.09.23 11:30



- Honnan ered a zenekar neve?
Zenekar neve egy Sopron belvárosi örömzenélésből ered, mikor egy hangosabbra sikerült estén azt hittük a szomszéd ordibál. Ezt egy elég vicces hangfelvétel örökítette meg amin az óriási zajból egyszer csak fel ordít egy hang . ÁLLJ! Azthittem a szomszéd ordibál .

- Mi a zenekar műfaja?
Zenekar műfaját még konkrétan saját magunknak nem sikerült megállapitani. Zenekaron belül vannak eltérések a zenei izlésben . A szóló gitáros classic rock és a blues zenéből táplálkozik , basszus gitáros a klasszikus amerikai és a pszichedelikus blues nagy szerelmese. Énekes, gitáros pszichedelikus rock és az alternatív rock témában mozog otthonosan de a dobos a metál de különösen a folk metál megszállotja. Ebből adódóan a közösen alkotott dalok hangzás világa sokszor eltér a megszokottól .

- Mikor és milyen körülmények között alakult a zenekar?
Zenekar 2013 decemberében alakult Sopronban. Örömzenélésből indult de később láttunk benne fantáziát. Első tényleges koncert 2015 januárjában valósult meg.

- Röviden mutassátok be a zenekar bemutatkozó hanganyagát!
A bemutatkozó hanganyag az" Álmodni akarok" címet kapta. Három dalt tartalmaz . Álmodni akarok egy mély érzésű szerelmes dal ami egyszerre szól az elmulásról és a vágyakozásról. Az Egyetlen állatodnál már a címből is érezhető a vidámabb hangulat ,kissé infantilis dal a görcsös ragaszkodásról. Összesöpörve pedig a hosszú gitár szólóival konkrét refrén nélkül mesél .

Köszönöm az interjút Móricz Bálintnak!

Álmodni akarok: https://www.youtube.com/watch?v=A5ojov8LpeE
Egyetlen állatod: https://www.youtube.com/watch?v=6mr8dlUB-rA
Összesöpörve: https://www.youtube.com/watch?v=9UxRYc7ZYsY

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Azthittem-a-szomsz%C3%A9d-ordib%C3%A1l-634080166650296/timeline/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0jjYlZRYygWprf-okRp5UQ