As Karma Brings - Zenekari bemutatkozás és "Tyrant Of Time" album bemutatás!

2016.06.23 12:44


 

A zenekar 2013 februárjában alakult Budapesten, Asbóth Attila (dob), Mihalik Dávid (Gitár), Sándor Henrik (Gitár) és Tari Bálint (Basszusgitár/Ének) tagokkal. Néhány hónapra rá csatlakozott a zenekarhoz Ürmössy Barnabás basszus posztra, amellyel, így már 5-en folytathattuk a metálzenélést. A korai dalokra még a metalcore/deathcorezenei hatások voltak jellemzők, későbbiekben azonban a melodikus vonásokat elhagyva, kiegészülve újabb extrém metal stílus elemekkel alakult ki a jelenlegi zenei koncepció. 2013 decemberében adtuk ki az első demó felvételünket Karma Brings címmel, nagyjából ezzel egy időben kezdtünk el koncertezni is, eleinte Salgótarjánban és Budapesten, később az ország többi részén is.
Az ezt követő esztendő aktív próbatermi munkával és koncertezéssel telt. Majd úgy éreztük, hogy eljött az idő egy komolyabb minőségű felvétel elkészítéséhez, amit a No Silence stúdióban sikerült megalkotni Simon István (Simi) segítségével. Ez volt a Trist (2015.04.19) című single, amelyhez egy videóanyagot is készítettünk. A klipet a Paradoxon stúdió legénységével forgattuk, Jakubovics Gergő vezetésével.
Ennél a pontnál, a doboknál tag csere következett be, Atit váltotta Sirkó Martin (Scage). Az ezt követő időszakban szerepeltünk a Talentométer tehetségkutatón, ahol bejutottunk a döntőbe, ahol fellépési lehetőséget nyertünk a Rockmaraton fesztiválra (07.12.). Szerepeltünk továbbá az Éter fesztiválon is 2016-ban, ahol különdíjat kaptunk.
A Trist után elhatároztuk, hogy elkészítünk egy nagyobb lélegzetvételű hanganyagot, amelyet határon innen és túl is hallgathatnak a Death Metal/Deathcore/Slam szerelmesei. Az album munkálatai kb. 7-8 hónapot vettek igénybe. A lemez címe Tyrant of Time (2016.06.19. A mondanivaló lényege - ami átszövi az egész EP-t – hogy, bármerre mész, bármilyen ösvényen is jársz, a halál mindig végigkísér. Minden percben, minden lélegzetvétellel a véghez vagy láncolva, aminek a tudatában ( a mi véleményünk szerint ) másképpen kellene az embereknek élniük az életünk.
Célunk átadni egy olyan hangulatot a zenénkkel és a koncertjeinkkel, ami szélsőségesebb, kicsit súlyosabb, nehezebben emészthetőbb, mint a megszokott metálproduktumok, ennek ellenére nem zárkózunk el a modern metálzenétől, nem kívánunk klisékből építkezni. Alkalmazunk klasszikus jól bevált elemeket, de szeretnénk innovatív ötleteket is vinni a zenénkbe. Ebben a tekintetben elég nyitottak a zenekar tagjai.
 
FB:https://www.facebook.com/AsKarmaBrings/
 
TYRANT OF TIME: