Zinger - Bemutatkozik a nagykanizsai zenekar!

2016.11.15 17:35



Nagykanizsán, 2013. végén – 2014. elején verbuválódott össze a Zinger zenekar, helyi fiatalokból. A banda a nevét, az első a próbateremként szolgáló garázs régi Singer varrógépéről kapta. Az első néhány koncert után a szomszédok és az elektromos rendszer instabilitása miatt a garázs használhatatlanná vált, így a Kanizsa Kulturális Központ segítségével találtak új próbatermet, valamint ők kezdték el hívni őket a helyi szervezésű bulikba – néha előzenekarnak, valamilyen nagyobb, fővárosból odalátogató zenekar elé, néha mint fő fellépő, helyi rockesteken.

A zenekar sokáig kereste az útját a stílusok között, végül egy nehezen körülírható saját valamit alakított ki, de végül is ez az autentikusság lényege, nem? Ez a valami szerintünk a progresszív metálhoz közelít a leginkább. Talán ennek az egyik oka, hogy a tagok más zenekarokban teljesen más irányzatokat (jazz, blues, komolyzene, punk) is kipróbáltak és a régi szokások megmaradnak, így ezeket integrálták a metál alapokba ezzel néha disszonanciát, vagy váratlan kiállásokat létrehozva. A számaik főleg pszichológiai témájúak, ezt a tág megfogalmazást pedig első kislemezük címe („Összeomlás”) igyekszik szűkíteni. Ezt a kislemezt az Utópia Stúdióban vették fel nyár végén, erre lehetőséget az UMG tehetségkutató program keretében kaptak. A zenekar két dolgot tart fontosnak és alapvetőnek a művészetben: az autentikusságot és a katartikusságot. Ez a kettő a Zinger őszinte, spontán és improvizatív dalaiban, koncertjeiben próbál kifejezésre kerülni. A kanizsai srácok ennek a sikerességében bíznak.

Tagok: Milei „Báb” Bálint – dob,
Kovács „CK” Patrik – ének,
Németh Csongi – kísérőgitár,
Dénes Ádám – basszus,
Karádi „Moe” Dávid – szólógitár.


Néhány eddigi koncertünk: Nagykanizsa, Medgyaszay ház; Nagykanizsa, Kultúr Pub/Plakátház udvar; Pécs, Széchenyi tér; Budapest, Kék Yuk; Budapest, Semmelweis Egyetem „Rezső hét”; Budapest, S8 Underground Club, AlteRába fesztivál, Körmend.

Elérhetőség: www.facebook.com/zingerrockband/