Full Negative

2015.07.15 10:48


Mikor és milyen körülmények között alakult a zenekar?

A zenekar a jelenlegi háromtagú felállásában (ének/gitár+bassz+dob) 10. éve működik, tagcserék nélkül. Közös megállapodásunk, h a Full Negative zenekar addíg működik, amig legalább a 3 alapítótag benne van.

Honnan jött a Full Negative név?
A névvel a pesszimizmusnak próbáltunk emlékművet állítani, amit a szövegvilágban is igyekszünk végigvonultatni. Mivel ez a fajta életszemlélet egyben akár hungarikumnak is nevezhető és így mi a bandában sem vagyunk mentesek ettől (bár természetsen tagadjuk), így jött az ötlet, h alapozzunk erre.

Mit kell tudni a zenekar műfajáról?
Alapvetően dallamos hardrock, sok gitárral és íves refrénekkel, dinamikusan dübörgő ritmusszekcióval. Feldolgozásokat nem játszunk és nem játszottunk, így sikerült kialakítanunk a saját hangzásvilágunkat. Természetesen mindezt sallang/felesleges külsőségmentesen igyekszünk művelni, amivel hitelesek maradhatunk.

Milyen fogadtatást vártok a ma megjelent kliphez?
Úgy gondoljuk, hogy a dinamikus dallamos rockzenének van keletje itthon. Ezek hallgatásával egyszerre töltődik fel energiával és kapcsolódik ki az ember. Gondoljunk arra, milyen zenét hallgatunk autóvezetés közben vagy milyen bevonulódalt hallunk egy ökölvívótól a közvetítés során. Klipügyileg egy fiatal és tehetséges csapattal dolgozunk együtt (S.R.O'Donnell), akik ennél a második -lyrics- klipnél is odatették magukat a kreativitásukkal. Úgy gondoljuk, hogy ez a második, "Köss belém!" c. dalunk -megtámogatva egy szövegvideóval- ütni fog, ez már a keményebb, húzósabb és jellemzőbb irányvonalunkat képviseli.

Melyek a további tervek? Kislemez? Nagylemez?
A második videóklip után egy tízszámos bemutatkozó anyag stúdiómunkái jönnek, amelyen a 10 év legjobbjait fogjuk felvonultatni (a közel 30 dalos gyűjteményből). A cd-t utána koncerteken illetve a megfelelő szakmédiumokhoz eljuttatva kívánjuk promózni. Nincsenek nagyratörő vágyaink, talán csak annyi, hogy egy olyan rendszeresen klubkoncertező zenekar legyünk, aki meg tud mozgatni 100-200 embert/éreklődőt. Természetesen ahhoz, hogy ezek a nem túl nagy tervek valóra valljanak, a saját munkánk mellett szükség van olyan, feltörekvő bandákat bemutató forumokra mint amilyen a Magyar kevésbé ismert rockzenekarok is. Tisztelgésül gondoltunk arra, hogy a klippremier fórumaként Titeket célozzunk meg.



<iframe width="640" height="360" src="www.youtube.com/embed/cIu_KiD7bNA?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A nemrég megjelent lyrics videó megtekintése: www.youtube.com/watch?v=cIu_KiD7bNA